logo ΓΑΚ ΤΑΛ Φωτογραφία της Λίμνης Ευβοίας 1907  

κεντρική υπηρεσία | αρχική σελίδα | επικαιρότητα | χάρτης πλοήγησης | συχνές ερωτήσεις | χρήσιμες διευθύνσεις | επικοινωνία

Επικαιρότηταιστορικό Δραστηριότητες Αρχεία συλλογές Εκδόσεις Υπηρεσίες προς το κοινό


ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: 

Προβολή Ιστορικού Ντοκιμαντέρ: Μια πόλη ένας ήρωας: Η Λίμνη και ο Αγγελής Γοβιός

Στη Λίμνη στο κινηματοθέατρο "Ελύμνιο" στις 3 Αυγούστου και ώρα 9.00 μμ. στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ελύμνια 2008" παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ "Μια πόλη, ένας ήρωας. Η Λίμνη και ο Αγγελής Γωβιός στις διαστάσεις του θρύλου και της ιστορίας".

Η ταινία ήταν μια παραγωγή των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Τοπικό Αρχείο Λίμνης (ΓΑΚ- ΤΑΛ), την Ιστορική Επιμέλεια της ταινίας είχε ο κος Βασίλειος Δούκουρης Προϊστάμενος των ΓΑΚ-ΤΑΛ ενώ την Τεχνική Επιμέλεια – Πολυμέσα είχε ο κος Βασίλειος Σουλικιάς Επιστήμων της Πληροφόρησης στα ΓΑΚ -ΤΑΛ.

Βασίλειος Ν. Δούκουρης (φωτογραφία)

ο Βασίλης Δούκουρης Προϊστάμενος των ΓΑΚ-ΤΑΛ

Η ταινία χωρίζεται σε δύο ενότητες. Η πρώτη αφορά στη Λίμνη κάνοντας αναφορά στην ιστορική της πορεία μέσα στους αιώνες και επικεντρώνεται στην ζωή της Λίμνης την εποχή του Αγγελή Γοβιού, περιγράφοντας αναλυτικά την οικονομική ζωή, την ναυτιλιακή πρόοδο, την εκπαίδευση καθώς και άλλα στοιχεία που συνθέτουν το ιστορικό παζλ της εποχής. Η δεύτερη ενότητα ακολουθεί τον ήρωα των ευβοϊκών οπλών της "Επανάστασης του 1821" Αγγελή Γοβιό από την γέννηση του ως και τον θάνατο του, δίνοντας στοιχεία για την προσωπικότητα, τη δράση του και τις μεγάλες ηρωικές στιγμές του.

Βασίλειος Κ. Σουλικιάς (φωτογραφία)

ο Βασίλης Σουλικιάς Επιστήμων της Πληροφόρησης στα ΓΑΚ -ΤΑΛ.

Ο σκοπός της ταινίας είναι εκπαιδευτικός και προορίζεται για προβολή στα σχολεία της περιοχής στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος: «Τοπική ιστορία και Σχολείο» , ήταν μια ιδέα του προσωπικού των ΓΑΚ-ΤΑΛ με στόχο να παρουσιαστούν, κάνοντας χρήση οπτικοακουστικών μέσων, με θελκτικό τρόπο στη σχολική νεολαία ιστορικά στοιχεία του τόπου τους. Η ταινία στηρίχθηκε σε πλήθος πηγών, όπως ελληνική και ξένη βιβλιογραφία, αλλά και σε πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό από τις συλλογές του ΓΑΚ- ΤΑΛ, του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Λίμνης αλλά και άλλων φορέων καθώς και ιδιωτών.

Για τις τεχνικές ανάγκες της ταινίας χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό "Λογισμικό Ανοικτού Κώδικά" που διανέμεται ελεύθερα μέσω του διαδικτύου.